Wielermonument en zeefdruk Jan, Piet en Fons van Katwijk

06 October 2016

Tekenares Roos van Riet heeft de laatste hand gelegd aan de zeefdruk van de wielerbroers Jan, Piet en Fons van Katwijk. Het resultaat is een fraaie, treffende en uitgesproken actietekening van de drie wielerprofs van weleer. Deze definitieve versie in A3-formaat maakt onderdeel uit van het Gouden Helmpakket dat voor 55 euro wordt aangeboden. Roos heeft de drie broers voor de karaktertistieke Oploose korenmolen afgebeeld. Linksachter Jan in zijn van Willem II Gazelle-shirt waarin hij in 1969 als prof debuteerde. Hij was de eerste beroepsrenner in het land van Cuijk. In het midden Fons in het Boule d’Or-tricot waarmee hij in 1981 rond fietste. Voorop Piet in het legendarische shirt van Ti-Raleigh dat hij tussen 1976 en 1980 droeg.

Het Gouden Helmpakket kan tot 16 oktober 2016, de dag van de onthulling van het monument, voor 55 euro worden aangeschaft. Na deze datum wordt de pakketprijs met een tientje verhoogd.
Wilt u in bezit komen van het pakket, laat het ons weten via wielermonument@ziggo.nl. Zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen, sturen wij een bevestiging en het rekeningnummer waarop het bedrag kan worden voldaan.
Kijk voor meer informatie op http://www.dorpsraadoploo.nl/wielermonument.